Placeholder Image
BLI MEDLEM
Placeholder Image

Angstverktøyet "Førstehjelpen" med tilgang i app

 

I førstehjelpen får du tilgang til 33 + konkrete førstehjelpsøvelser og meditasjoner fordelt på konkrete situasjoner der Kristine snakker deg trygt ut av angsten eller i mot den når du blir klar for det.

Eksempler på kategorier i førstehjelpen: 

 • Generalisert angst og grubling
 • Eksponering når du trenger hjelp til strategisk øve på å gå ut av huset.
 •  Indre uro
 • Tankekjør
 • Panikk
 • Angst og uro om morgenen
 • Sosial angst
 • Tvangstanker som skaper panikk
 • Meditasjoner for når du står midt i angsten
 • Hvordan puste når du er urolig
 • Hvordan møte følelsene når angsten er høy
 • Søvn og avspenning
 • Guidet gå meditasjon

Førstehjelpen brukes daglig av de fleste medlemmene.

Placeholder Image

Mine metoder og verktøy

Kurs, Program, Metoder og Kunnskap for å overvinne angsten. Få vite konkret hva du skal gjøre, steg for steg på en god og trygg måte!

Placeholder Image

Tilgang i app

Du får tilgang til alt innholdet ditt via app. Da kan du få rask og umiddelbar hjelp der du er når angsten kommer.

Placeholder Image

Hjelp for pårørende

Om du er pårørende til noen som angst så får du tilgang til et kurs som handler om hvordan du best mulig kan hjelpe den du er glad i. Har du selv angst, kan du vise dette kurset til en du ønsker skal kunne forstå deg bedre .

Placeholder Image

Kontroll over angsten

Verktøy som hjelper deg med å håndtere angsten der og da, uansett hvor du er(via Angstportalen sin app), når angsten blir høy.

Placeholder Image

Fellesskap

Fellesskap i et trygt miljø med andre som har angst, i lukket forum på Angstportalen og i egen lukket Facebook-Gruppe.

Placeholder Image

Live-sendinger

Få hjelp og veiledning fra meg via live-sendinger og mail. Jeg svarer på alle spørsmål du skulle ha, og du kan få hjelp til å vite hva du skal gjøre med dine konkrete utfordringer med angst!

 

Hjelp når du trenger det

Med Angstverktøyet "Førstehjelpen" kan du få hjelp når du er i situasjoner hvor angsten blir høy. Du har alt innholdet i Angstportalen inkludert "Førstehjelpen" i app, så du enkelt kan lytte til den på mobilen din.

Nedenfor er noen av utallige eksempler på hvordan den kan brukes:

Lisa er på vei til et viktig møte når hun plutselig kjenner en intens bølge av angst. Hjertet hennes begynner å slå raskere, pusten blir rask og overfladisk, og hun føler seg svimmel og desorientert. Panikken begynner å ta overhånd, og Lisa føler at hun mister kontrollen.

Hun husker at hun har Angstverktøyet "Førstehjelpen" på mobilen. Lisa setter seg ned på en benk og åpner appen. Hun finner et lydklipp for akutt angst og setter på øretelefonene. Kristines rolige stemme guider henne gjennom en enkel pusteteknikk. Lisa fokuserer på å puste dypt inn gjennom nesen og sakte ut gjennom munnen, mens hun lytter til instruksjonene.

Etter noen minutter begynner hjertet hennes å roe seg ned, og hun føler seg mer til stede i øyeblikket. Angsten slipper taket, og hun klarer å tenke klart igjen. Med nyvunnet ro og trygghet går Lisa videre til møtet, vel vitende om at hun har verktøyet hun trenger i lomma hvis angsten kommer tilbake.

Thomas er på en venns bryllup, omgitt av mange mennesker han ikke kjenner godt. Plutselig føler han en sterk angst komme over seg. Han begynner å svette, hendene skjelver, og han får en følelse av å ikke kunne puste ordentlig. Hjertet hans hamrer i brystet, og han kjenner en overveldende trang til å flykte.

Thomas går raskt ut i hagen for å få litt luft. Han husker "Førstehjelpen" på telefonen sin og åpner appen. Han finner et lydklipp som er designet for situasjoner med sosial angst. Kristines stemme kommer igjennom øreproppene, og hun ber ham finne et rolig sted å sette seg. Han følger hennes instruksjoner for en kort mindfulness-øvelse, hvor han fokuserer på lydene rundt seg og på sin egen pust.

Etter noen minutter merker Thomas at han begynner å slappe av. Pusten blir roligere, hendene slutter å skjelve, og hjertet slår mer normalt. Han føler seg mer samlet og mindre overveldet av situasjonen. Med en følelse av mestring og trygghet går han tilbake til bryllupsfesten, klar til å delta og nyte resten av kvelden.

Irene har alltid elsket å reise, men på grunn av sin angst har hun unngått det de siste årene. Hun bestemmer seg for å utfordre seg selv og tar en kort flytur til en nærliggende by for å besøke en gammel venn. Mens hun sitter på flyet, begynner hun å føle seg overveldet. Hjertet hennes slår raskere, og hun får en følelse av klaustrofobi. Hun føler seg fanget, og tankene begynner å kretse rundt alt som kan gå galt.

Hun husker at hun har "Førstehjelpen" appen på telefonen. Irene finner frem telefonen og setter på et par øretelefoner. Hun åpner appen og velger et lydklipp spesifikt for angst under flyreiser. Kristines beroligende stemme guider henne gjennom en kort visualiseringsøvelse, hvor hun blir bedt om å lukke øynene og forestille seg at hun er på et trygt og behagelig sted.

Mens hun lytter, begynner Irenes pust å bli roligere, og hjertet slår saktere. Hun kjenner hvordan angsten gradvis slipper taket, og hun begynner å føle seg tryggere. Etter øvelsen føler hun seg mye bedre og klarer å slappe av i setet sitt. Hele flyturen går smertefritt, og Irene nyter besøket hos vennen sin. 

Bli med i Angstportalen