Episode 8: Hva skal til for å overvinne angsten?

Uncategorized Mar 01, 2022

Lytt til episoden her eller les bloggen under:

Hva er behandlingsfasen

Når alt er kaos har vi bare kapasitet til å være i kaos. Da har vi ikke energi eller lyst til noe mer.

 

Men etterhvert når vi begynner å få hodet litt mer over vann, da kan vi starte med å se litt rundt oss. Vi begynner å tenke: Hva om det er mulig å overvinne angsten? Hvorfor har jeg det slik og ikke alle andre? Kanskje det faktisk er mulig å gjøre noe med det!

 

Dette er tegn på at du er klar for å gå i dybden. Du er klar for å finne ut hva som ligger bak angsten og har lyst å finne det ut. Du har en motivasjon og en nysgjerrighet.

 

Dette kalles behandlingsfasen.

 

Når jeg lærer bort hvordan du kan møte angsten i Angstportalen, har jeg delt prosessen inn i seks steg.

 

Seks steg for hvordan du kan forberede deg, møte angsten og gå i dybden. Det handler om å forstå angsten, ta kontroll over angsten, møte følelsene og tankene og hvordan du kan utfordre angsten og eksponere deg på en god måte som passer for deg.

 

Følelsene og tankene

Hva er det egentlig jeg føler?

Hva er følelser?

 

Kommer jeg noen gang til å få det bedre?

Hvorfor har jeg så skremmende tanker, er jeg gal?

 

Kjenner du deg igjen i noe av dette?

 

Når vi jobber sammen i Angstportalen med å øve på å møte angsten og hvordan du kan jobbe med den, så er det å møte følelsene og ta kontroll over tankene en viktig del.

 

For at du skal komme videre må du vite hvordan du kan møte følelsene dine. Finne ut hvor følelsene kommer fra og hva det egentlig handler om.

 

Du må også øve på å ta kontroll over tankene dine. Jeg vet at det er skremmende med sterke og vonde tanker, men husk at det er bare tanker. I Angstportalen lærer jeg deg hvordan du kan behandle tankene dine for å roe deg ned.

 

Eksponering

Hvordan kan du utfordre angsten på en god og trygg måte?

 

Det er ikke slik at vi bare bare kan pushe oss og pushe oss. Vi kan ikke pøse på med alle tanker og følelser og hoppe ut i alle situasjoner. Det er ikke slik det fungerer og det har du kanskje erfart selv også?

 

Vi må rett og slett øve. Øve på hvordan vi kan gå ut i verden og bli tryggere i situasjoner vi er redd for.

 

I Angstportalen snakker jeg om angstkurven, som er en del av de seks stegene for hvordan du skal jobbe med å møte angsten.

 

Angstkurven viser hvordan du kan eksponere deg på en god måte. Utsetter vi oss for tanker eller følelser vi ikke er klare for vil angsten bare stige og vi vil få panikk og flykte. 

 

Ved å bruke angstkurven lærer vi hvordan vi kan gå gjennom hele kurven uten å bryte den. Du øver på å finne ut hvor du kan starte slik at angsten er så lav at du klarer å stå gjennom hele kurven, men samtidig høy nok til at det blir en utfordring og du kommer deg litt utenfor komfortsonen. Ikke mer enn at du klarer å roe deg ned, men nok til at det blir en vellykket eksponering.

 

Nøkkelen er å finne ut hvor din grense går og hvordan du skal vite hvor mye du kan pushe deg!

Close

Få kurset ved å registrere deg nedenfor